Share
Arșița verii în Maramureș: Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat. Caniculă și disconfort termic, încă 4 zile în județ

Arșița verii în Maramureș: Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat. Caniculă și disconfort termic, încă 4 zile în județ

Căldură mare în Maramureș, zilele viitoare. Vom avea iarăși parte atât de caniculă cât și de disconfort termic iar valul de căldură pare a fi unul durabil. Avertizarea va fi valabilă încă 4 zile!!!

Arșiță va fi în Maramureș și, de altfel, în mare parte din toată țara. Vom avea valori termice extrem de ridicate, fapt care va genera, inevitabil, acel disconfort termic accentuat care ne dă mari bătăi de cap.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de val de căldură, disconfort termic accentuat ridicat și caniculă. Această avertizare va intra în vigoare de marți. Zilele pentru care s-a emis cod galben momentan sunt 27, 28, 29, 30, 31 iulie.

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

În Maramureș, de marți și până sâmbătă, maximele vor fi de la 29-31 la 34 grade și resimțite de la 31-34 la 37-39 grade. În tot acest interval minimele se vor situa de la 13-19 la 22 grade. În cea mai mare parte cerul va fi de la variabil la mai mult senin, însă local, la munte și pe arii și mai restrânse în zonele joase se vor înregistra unele furtuni trecătoare. Gradul de instabilitate va fi în creștere începând cu 1 august, arată modelele meteorologice actuale existente. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.

Lasă un comentariu