Share
Arșița verii în Maramureș: Caniculă plus disconfort termic în regiunea noastră. Meteorologii au emis cod galben pentru județ valabil timp de două zile la rând!

Arșița verii în Maramureș: Caniculă plus disconfort termic în regiunea noastră. Meteorologii au emis cod galben pentru județ valabil timp de două zile la rând!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenționare meteorologică. Vremea se va menține călduroasă în regiunea noastră.

Avertizarea nouă va fi valabilă în zilele de 14 și 15 iulie și fenomenele vizate sunt val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

Va fi cod galben în Maramureș. Valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Începând din după-amiaza zilei de joi (15 iulie), în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

Va fi cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat la limita județului Maramureș adică în vestul regiunii Maramureș așa cum formulează datele ANM în ziua de 14 iulie. În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie arată că va actualiza prezentul mesaj.

Ca o explicație suplimentară, trebuie spus că acest cod portocaliu poate avea efecte în zona vestică extremă a județului Maramureș. În Maramureș, valorile termice maxime vor fi miercuri și joi de la 27-29 la 34 grade, iar cele minime de la 13-19 la 22 grade. Temperaturile resimțite vor fi de la 31-34 la 37-39 grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Tendința se va menține la mijlocul săptămânii, urmând ca apoi către weekend să revină furtunile și vremea să se răcorească puțin, conform modelelor meteo actuale.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu