Share
Arșița din jungla orașelor: În municipiile maramureșene s-au amplasat corturi anticaniculă în punctele importante! Iată aici care este lista toată!

Arșița din jungla orașelor: În municipiile maramureșene s-au amplasat corturi anticaniculă în punctele importante! Iată aici care este lista toată!

Arșița din jungla orașelor: În municipiile maramureșene s-au amplasat corturi anticaniculă în punctele importante! Iată aici care este lista toată!

Canicula a pus stăpânire pe țara noastră și pare să ne dea bătăi de cap în acest sezon cald, dacă ar fi să judecăm după circumstanțele meteorologice de vară.

Ca atare, autoritățile din cele două municipii au amenajat corturi anticaniculă în punctele-cheie din cele două aglomerații urbane, fiind știut faptul că jungla de beton accentuează disconfortul termic al cetățenilor, prin faptul că valorile termice resimțite sunt mult mai mari decât în alte localități.

În Baia Mare zonele în care sunt amplasate punctele de ajutor sunt următoarele: 1. Primăria Municipiului Baia Mare, 2. Cartier Vasile Alecsandri (zona Elvila), 3. RFN, 4. Bd. Unirii (intersecția B-dul București cu B-dul Unirii), 5.Piața Libertății, 6. Zona Meda (în zona stației de autobuz), 7. Piața Izvoare, 8. Parcul Municipal Regina Maria, intrarea dinspre Monumentul Ostașului Român. În cadrul acestora asistenții medicali și sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială vor verifica parametrii vitali ai celor care solicită acest lucru și vor oferi apă băimărenilor. Punctele de ajutor vor fi amplasate în zonele intens circulate din municipiu, aici urmând să fie oferit cetățenilor și un scurt ghid ce cuprinde recomandări pentru zilele caniculare. Punctele în care cetățenii pot beneficia de apă și asistență medicală vor funcționa între orele 12.00 – 17.00, până la 15 septembrie, respectiv pe durata perioadelor în care se înregistrează temperaturi ridicate și caniculă, arată autoritățile locale.

Primăria municipiului Sighetu Marmației a amenajat două puncte de ajutor anti-caniculă în zonele cele mai aglomerate din oraș. În acest sens au fost instalate două corturi anti-caniculă: în faţa Primăriei Sighetu Marmației – strada Bogdan Vodă nr.14 și  în faţa centrului comercial Carrefour situat în centrul civic al orașului. Acestea vor funcționa de luni până vineri pe toată perioada în care indicele temperatură – umezeală va depăși gradul critic, fiind asigurată atât distribuirea apei potabile pentru cetăţeni, cât şi personal medical de specialitate. Autoritățile sfătuiesc cetăţenii să respecte măsurile şi recomandările specialiştilor şi să supravegheze îndeaproape copiii, persoanele cu probleme de sănătate şi vârstnicii. La primele semne de alterare a stării de sănătate (dureri de cap, amețeli, frisoane, vărsături), se recomandă prezentarea de urgență la medic. Personalul medical şi de asistenţă socială este asigurat de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Sighetu Marmației şi de Spitalul Municipal Sighet.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu