Share
Apreciere: Artista Rafila Bărbos a fost distinsă cu Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”

Apreciere: Artista Rafila Bărbos a fost distinsă cu Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”

Rafila Bărbos este una dintre artistele autentice ale județului nostru, iar muzica bisericească pe care o interpretează ajunge în inima oricui.

În 7 mai, de Izvorul Tămăduirii, Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia şi-a săbătorit cel de-al doilea hram, iar Rafila Bărbos a interpretat la chinonic câteva pricesne, spre bucuria și mângâierea celor prezenți.

La finalul evenimentului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului i-a oferit Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș”, în semn de înaltă apreciere și aleasă prețuire, pentru promovarea cântului, doinei și a folclorului autentic românesc și maramureșean, precum și a portului, graiului, tradițiilor finte românești, a pricesnelor liturgice și colindelor noastre străbune.

„Vreau să mulțumesc bunului Dumnezeu și Maicii Sale pentru această zi binecuvântată pe care am trăit-o în colțul de rai, la Mănăstirea Rohia. Mulțumesc Preasfințitului Părinte Episcop Iustin al Maramureșului și Sătmarului pentru distincția oferită. Slavă Lui Dumnezeu pentru toate și mulțumiri celor care ați crezut în mine și m-ați apreciat!” – a scris Rafila Bărbos pe pagina sa de facebook.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu