Share
Apel la responsabilitate: „Scopul polițiștilor maramureșeni nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea COVID-19”; Ce se va întâmpla zilele acestea

Apel la responsabilitate: „Scopul polițiștilor maramureșeni nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea COVID-19”; Ce se va întâmpla zilele acestea

Foarte multă lume și-a pus întrebarea ce se va întâmpla cu sancțiunile în aceste trei zile. Momentan, a fost emisă o decizie a CNSSU, însoțită de o anexă cu noul set de măsuri. Problema este că mulți tind să uite că ne aflăm, încă, în plină pandemie, și că nu ar trebui să dăm cu piciorul la tot ceea ce s-a reușit în ultimele două luni.

DirectMM.ro a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș un punct de vedere în ceea ce privește modul în care se vor emite sancțiuni în aceste trei zile. Oamenii legii vor încerca să îi conștientizeze pe cetățeni că respectarea legislației în stare de alertă este esențială pentru a trece peste această perioadă dificilă.

„Polițiștii aplica legislația în vigoare. Scopul nostru nu este de a sancționa cetățenii, ci de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. De asemenea, în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea vor fi sancționate conform legislatiei penale și contravenționale în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte. Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă” – a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu