Share
Ape mari: În Maramureș, furtunile au generat scurgeri de pe versanți care au antrenat cantități mari de material lemnos plus deșeuri (FOTO)

Ape mari: În Maramureș, furtunile au generat scurgeri de pe versanți care au antrenat cantități mari de material lemnos plus deșeuri (FOTO)

Atunci când nu știm să prețuim natura, avem toate șansele ca gesturile reprobabile să se întoarcă împotriva noastră. Asta s-a întâmplat în zona nord-estică a Maramureșului, odată cu furtunile violente de acum câteva zile.

Cantitățile de apă mari căzute într-un interval scurt de timp au generat scurgeri de pe versanți. Inevitabil, acestea au antrenat diverse aluviuni, care au fost aduse de apele învolburate în aval, fapt remarcat de toată lumea.

„De fiecare dată, la ape mari, întâlnim asemenea situații, în care cursurile de apă sunt sufocate de gunoaie. Aceste imagini au fost surprinse vineri de către colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, pe râurile Ruscova și Vaser. Din păcate, gesturile reprobabile ale oamenilor se regăsesc în natură.

În urma precipitațiilor însemnate cantitativ, s-au produs scurgeri importante pe versanți, creșteri de debite pe torenți și pâraie, cu transport de aluviuni. Acestea au antrenat cantități mari de material lemnos și deșeuri. Vineri după-amiază, a fost depășită cota de atenție pe râul Ruscova, la stația hidrometrică Luhei, pentru câteva ore. Cantitățile de precipitații au cumulat 55,5 l/mp în 24 de ore, dintre care 26,5 l/mp au căzut într-o oră”, a arătat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).

C.Ț.

Foto – ABAST


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu