Share
Anunțul de la Dezvoltare: Pentru județul Maramureș s-au alocat fonduri prin vestitul program național Anghel Saligny! Vezi mai exact cât am primit!

Anunțul de la Dezvoltare: Pentru județul Maramureș s-au alocat fonduri prin vestitul program național Anghel Saligny! Vezi mai exact cât am primit!

Anunțul de la Dezvoltare: Pentru județul Maramureș s-au alocat fonduri prin vestitul program național Anghel Saligny! Vezi mai exact cât am primit!

Au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale – a atras atenția ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

”70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții <<Anghel Saligny>>, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă, canalizare, gaze și vom reabilita drumuri.”

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice. Cseke Attila a amintit: Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale, mai arată Ministerul Dezvoltării.

Pentru gaze naturale s-au alocat în total 7,5 miliarde lei. Calculul pentru Maramureș s-a făcut la statistica din 1 ianuarie 2021, 454.870 locuitori. Conform datelor Institutului Național de Statistică din 2020, 65,79% este ponderea unităților administrativ-teritoriale fără acces la distribuție gaze naturale. S-a calculat un total de impozit pe venit colectat în anul 2020 în valoare de 346.543,659. Ca atare, am primit suma de 175.062.828. Suntem astfel pe locul 3 în regiunea Nord-Vest, după Bihor și Sălaj. Vezi documentul oficial AICI! Pentru apă, canalizare, drum, s-au alocat în total 52,5 miliarde lei. Calculul pentru Maramureș s-a făcut la statistica din 1 ianuarie 2021, 454.870 locuitori. Conform datelor Institutului Național de Statistică din 2020, 49,32% este populația care nu e deservită de sistemul public de alimentare cu apă. Lungimea drumurilor județene și comunale nemodernizate este de 1167 kilometri, arată datele Institutului Național de Statistică aferente anului 2020. Media nevoilor (apă, canalizare, drumuri) este de 2,72%, arată datele Ministerului Dezvoltării. S-a calculat un total de impozit pe venit colectat în anul 2020 în valoare de 346.543,659. Ca atare, am primit suma de 537.025.059 lei pentru apă și canalizare, respectiv 716.033.412 lei pentru drumuri și poduri. Totalul alocat așadar este 1.253.058.471 lei. La acest capitol suntem tot pe locul 3 în Regiunea Nord-Vest, după aceleași județe, Bihor și Sălaj. Vezi documentul oficial AICI! Acest lucru înseamnă că la fonduri alocate de la Dezvoltare suntem pe locul 3 regional, cu aproape 1,5 milioane lei.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu