Share
Anunț: S-au finalizat lucrările de decolmatare pe râul Chechiș, în județul Maramureș, pe raza comunei Șișești. Vezi ce spun reprezentanții Apelor Române (FOTO)

Anunț: S-au finalizat lucrările de decolmatare pe râul Chechiș, în județul Maramureș, pe raza comunei Șișești. Vezi ce spun reprezentanții Apelor Române (FOTO)

S-au finalizat lucrările de decolmatare pe râul Chechiș, în județul Maramureș. Ne referim aici la zona comunei Șișești.

Anunțul oficial a fost făcut ieri de către reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, respectiv, prescurtat, ABAST.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) #Maramureș, în colaborare cu Primăria comunei Șișești, au executat lucrări de decolmatare pe râul Chechiș, în urma cărora, a fost exacvat un volum de 1914 metri cubi de aluviuni de pe o lungime de 487 metri. „Lucrările au fost necesare din cauza eroziunilor de mal, care prezentau un pericol pentru stabilitatea drumului comunal din vecinătate”, a explicat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

Reprezentanții ABAST au mai arătat și ce pot face autoritățile locale și cetățenii pentru a preveni inundațiile. „Atât autoritățile locale, cât și riveranii să verifice constant dacă șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale sunt întreținute corespunzător. Autoritățile să acționeze pentru îndepărtarea depozitelor de deșeuri aflate pe cursurile de apă, iar cetățenii riverani să nu arunce gunoi în șanțuri și rigole deoarece va ajunge în apă și va îngreuna curgerea acesteia. Toți deținătorii de poduri și podețe trebuie să asigure secțiunea de scurgere a apelor”, a mai arătat Cristina Vădan.

C.Ț.

Lasă un comentariu