Share
Anunț emis de CFR: S-a reluat relația, între Maramureș și Ucraina, dintre județul nostru și raionul Teceu! Care este motivația de acum a companiei!

Anunț emis de CFR: S-a reluat relația, între Maramureș și Ucraina, dintre județul nostru și raionul Teceu! Care este motivația de acum a companiei!

Anunț emis de CFR: S-a reluat relația, între Maramureș și Ucraina, dintre județul nostru și raionul Teceu! Care este motivația de acum a companiei!

Punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa, redeschis după 15 ani! SRCF Cluj a redeschis astăzi, 15 noiembrie, punctul feroviar de frontieră Câmpulung la Tisa, pentru reluarea circulației feroviare la granița cu Ucraina, pe relația Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR)!

Menționăm faptul că, în anul 2007 a circulat ultimul tren de călători între Ucraina și România, prin cele două puncte de frontieră Teresva (UZ), respectiv Câmpulung la Tisa (CFR). Reamintim faptul că, pe 12 octombrie, SRCF CLUJ a redeschis punctul feroviar de frontieră VALEA VIȘEULUI, care permite reluarea circulației trenurilor de călători la granița cu Ucraina, pe linia cu ecartament larg Berlibas (UZ) – Valea Vișeului (CFR)!

SRCF Cluj continuă programul de reparații la infrastructura feroviară, lucrări care au drept scop fluidizarea traficului feroviar transfrontalier pe relația direct Teresva (UZ) – Câmpulung la Tisa (CFR) – Sighetu Marmației – Bocicoi – Valea Vișeului (CFR) – Berlibas (UZ), în prezent fiind în derulare reparațiile pe linia cu ecartament larg Câmpulung la Tisa – Sighetu Marmației, respectiv Sighetu Marmației – Valea Vișeului (ecartament mixt), lucrări estimate a se finaliza până la finalul anului. De la începutul anului, odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, CFR SA a depus eforturi susținute pentru a face față creșterii capacității transportului feroviar de călători și de marfă, înregistrat atât în punctele de frontieră de la granița cu Ucraina (Valea Vișeului, Halmeu și Vicșani), dar și cele de la granița cu Republica Moldova (Cristești Jijia, Socola, Fălciu și Galați Largă), prin lucrările executate în regie proprie, lucrări care au avut drept scop atât reluarea traficului feroviar pe linii CF (ecartament larg/ecartament normal) închise cu ani în urmă, dar și îmbunătățirea condițiilor de tranzitare și de manevră pe liniile din stațiile de cale ferată.

Lucrări finalizate de CFR SA în zonele feroviare de frontieră:
✔️STAȚIA DE FRONTIERĂ VALEA VIȘEULUI – granița cu UZ
► redeschisă larg Valea Vișeului (CFR) – Berlibas (UZ), linie cu ecartament
✔️STAȚIA DE FRONTIERĂ HALMEU – granița cu UZ
► redeschise 4 linii CF (2 linii cu ecartament larg și 2 linii cu ecartament normal)
► consolidare 16 linii CF (ecartament normal/ecartament larg)
► consolidare 47 de aparate de cale
✔️STAȚIA DE FRONTIERĂ VICȘANI – granița cu UZ
► redeschise 13 linii CF (6 linii cu ecartament normal, 7 linii cu ecartament larg).
STAȚIA DE FRONTIERĂ FĂLCIU – granița cu CFM
► redeschisă linia CF Zorleni – Fălciu – Fălciu Frontieră
✔️STAȚIA DE FRONTIERĂ CRISTEȘTI JIJIA – granița cu CFM
► redeschise 5 linii CF (3 linii cu ecartament larg și 2 linii cu ecartament normal)
✔️STAȚIA DE FRONTIERĂ SOCOLA – granița cu CFM
► redeschise 2 linii CF (ecartament larg și ecartament normal)
✔️STAȚIA DE FRONTIERĂ GALAȚI LARGĂ – granița cu CFM
► redeschise 2 linii CF, respectiv linia CF Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (ecartament larg) și linia CF Siloz Port Docuri – Galați Mărfuri – Galați Călători (ecartament normal).

C.Ț.

Foto: CFR Infrastructura CLUJ – lucrări pentru redeschiderea traficului feroviar de călători prin punct de frontieră CÂMPULUNG LA TISA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu