Share
Anunț al ofițerilor anticorupție: În județul Maramureș un polițist rutier trimis în judecată, pentru luare de mită, în formă continuată! Vezi aici cum proceda!

Anunț al ofițerilor anticorupție: În județul Maramureș un polițist rutier trimis în judecată, pentru luare de mită, în formă continuată! Vezi aici cum proceda!

Anunț al ofițerilor anticorupție! În județul Maramureș un polițist rutier trimis în judecată, pentru luare de mită, în formă continuată! Vezi aici cum proceda!

La data de 26.11.2021, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat persoană cu calitate specială din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Poliția Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

Dosarul penal a fost înregistrat în baza sesizării Serviciului Județean Anticorupție Maramureș iar ca urmare a activităților de procedură penală realizate de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus, la data de 16.09.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, explică reprezentanții DGA într-un comunicat de presă.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că inculpatul, în calitate de polițist, a primit sume de bani în lei și valută de la un număr de 3 persoane, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, nedispunând în schimb sancționarea lor contravențională, în urma constatării comiterii unor abateri rutiere. Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție (Direcția Investigații – Serviciul Tehnic, respectiv Direcția Anchete – Centrul Operațional 3 Cluj Napoca) și al Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș, mai arată reprezentanții DGA în același comunicat de presă.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, mai arată reprezentanții DGA în comunicatul de presă citat mai sus.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu