Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi răcoare și zăpadă! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi răcoare și zăpadă! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi răcoare și zăpadă! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai răcoroasă local, dar călduroasă, cu toate acestea, în unele zile. Vom avea parte de fluctuații termice, dar și de o alternanță a zilelor frumoase cu cele mohorâte, aducătoare de precipitații. Iar aici gama va fi variată, vom avea atât ploaie, cât și lapoviță și ninsoare.

Suntem calendaristic în luna cadourilor, așadar este de așteptat să avem parte de vreme răcoroasă. Vom avea în mod evident în aria montană maramureșeană de precipitații spre bucuria iubitorilor acestui sezon de ninsori însemnate cantitativ. La câmpie s-ar putea să ne mulțumim mai mult cu ploile, dar vom avea și aici ninsori în acest interval. Așadar avem vreme normală acum pentru aria noastră în luna decembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (5-11 decembrie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice, centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar și local deficitar în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (12-18 decembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și nord-estice. Săptămâna 3 (19-25 decembrie). Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate la munte. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile. Săptămâna 4 (26 decembrie-1 ianuarie). Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În concluzie. Vreme de început de iarnă în Maramureș. Vom avea parte de vreme răcoroasă dacă ar fi să analizăm calendaristic, dar cu toate acestea, valori oarecum normale pentru acest anotimp. Ulterior vom avea vreme în mediile multianuale, adică tot în aceeași tendință, de valori termice care s-ar putea să ni se pară scăzute, dar care sunt normale calendaristic vorbind. La început precipitațiile vor fi absente la câmpie, doar la munte se vor mai înregistra cantități mici. Ulterior vom intra într-o normalitate. Așadar vom mai avea ninsori, la munte mai mult ca sigur, probabil și la deal și câmpie, în acest interval. Rămâne de văzut cât de însemnate vor fi cantitativ. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu