Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră, dar de martie nu Revelion! Iată și statistica pe lună!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră, dar de martie nu Revelion! Iată și statistica pe lună!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră, dar de martie nu Revelion! Iată și statistica pe lună!

Vreme mai răcoroasă local, dar călduroasă, cu toate acestea, în unele zile. Vom avea parte de fluctuații termice, dar și de o alternanță a zilelor frumoase cu cele mohorâte, aducătoare de precipitații. Iar aici gama va fi variată, vom avea atât ploaie, cât și lapoviță și ninsoare.

Suntem calendaristic în luna cadourilor, așadar este de așteptat să avem parte de vreme răcoroasă. Vom avea în mod evident în aria montană maramureșeană de precipitații spre bucuria iubitorilor acestui sezon de ninsori local însemnate cantitativ. La câmpie s-ar putea să ne mulțumim mai mult cu ploile, dar vom avea și aici ninsori în acest interval. Așadar avem vreme caldă acum pentru aria noastră în luna decembrie, mai degrabă valoare caracteristică de martie, de Revelion, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (26 decembrie-2 ianuarie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest, nord-vest și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului. Săptămâna 2 (2-9 ianuarie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în nord, nord-est, nord-vest, centru și la munte. Cantitățile de precipitatții vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și în zona montană aferentă. Săptămâna 3 (9-16 ianuarie). Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (16-23 ianuarie). Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În concluzie. Vreme de iarnă autentică în județul Maramureș, dar mai degrabă în aria montană înaltă. Ca atare, valori termice în mediile multianuale sau chiar mai ridicate decât ar fi normal, dar care ni s-ar putea părea scăzute. Dar dacă ar fi să analizăm calendaristic, sunt valori normale sau chiar mai ridicate decât ar fi normal. Vom avea zile cu precipitații, ploi, lapovițe, ninsori, care se vor schimba în intervale scurte, ca formă, dar și zile în care cerul va fi mai mult senin. De Revelion cele mai mari șanse de ninsoare sunt la munte, pe când la deal și câmpie probabilitatea este scăzută, aici vom avea mai degrabă ploi, local însemnate cantitativ. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu