Share
Alertă de securitate la casa de vacanță a președintelui Joe Biden

Alertă de securitate la casa de vacanță a președintelui Joe Biden

Soții Biden au fost evacuați sâmbătă din casa lor de vacanță de pe plajă, după ce un avion privat a intrat din greșeală în spaţiul aerian de deasupra locuinței în care preşedintele american Joe Biden îşi petrecea weekendul, arată digi24.ro.

Preşedintele şi soţia sa Jill au fost evacuaţi pentru scurt timp, ulterior revenind la reşedinţa lor din staţiunea balneară Rehoboth, situată la circa 200 km est de Washington. Măsura a fost luată din precauție, iar cuplul prezidențial este în siguranță.

Secret Service a precizat într-o declarație că avionul a fost imediat escortat din spațiul aerian restricționat după ce „a intrat din greșeală” în zona securizată. Agenția a precizat că va interoga pilotul care, potrivit unei investigații preliminare, nu se afla pe canalul radio adecvat și nu a urmat instrucțiunile de zbor, relatează ABC News.

Așa cum este practica standard pentru călătoriile prezidențiale în afara Washingtonului, Administrația Federală a Aviației anunță restricțiile de zbor la începutul săptămânii. Restricțiile includ o zonă de interdicție de zbor pe o rază de 16 km. Reglementările federale impun piloților să verifice dacă există restricții de zbor de-a lungul rutei lor înainte de a decola. Cu toate acestea, încălcările accidentale ale spațiului aerian, în special în jurul zonelor cu restricții temporare, sunt frecvente.

Avioanele militare americane și elicopterele Gărzii de Coastă sunt adesea folosite pentru a intercepta orice avion care încalcă restricțiile de zbor din jurul președintelui. Avioanele interceptate sunt redirecționate către un aerodrom din apropiere, unde echipajele sunt intervievate de forțele de ordine și riscă potențiale sancțiuni penale sau civile, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu