Share
Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Al treilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Ministerul Sănătății anunță că a fost diagnosticat un nou caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, arată digi24.ro.

Este al treilea caz de îmbolnăvire cu acest virus depistat în România.

Pacientul este un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din București.

El le-a spus medicilor că simptomele au apărut în iunie.

Potrivit Ministeruui Sănătății, starea generală a pacientului este bună. Bărbatul a rămas internat.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți, că va convoca o reniune a comitetului său de urgență, în data de 23 iunie, pentru a evalua dacă variola maimuței, boala extrem de contagioasă care a început să se răspândească în Europa, reprezintă „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Acesta este cel mai înalt nivel de avertizare emis de OMS, care în prezent se aplică doar în cazul pandemiei de coronavirus şi poliomielitei. Creşterea numărului de cazuri este „neobişnuită şi îngrijorătoare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza” răspândirii bolii în lume, a mai spus el. Experţii internaţionali „ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul”, a adăugat şeful OMS.

Până în prezent, există peste 1.600 de cazuri confirmate şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de ţări, inclusiv în cele în care acest virus se răspândeşte în mod obişnuit, a anunţat OMS, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu