Share
Ziua Drapelului Național în Baia Mare: Slujba de sfințire va avea loc vineri, la Catedrala „Sfânta Treime”. Care este programul manifestărilor

Ziua Drapelului Național în Baia Mare: Slujba de sfințire va avea loc vineri, la Catedrala „Sfânta Treime”. Care este programul manifestărilor

Instituţia Prefectului- Judeţul Maramureş, autoritățile băimărene şi Garnizoana Baia Mare organizează ceremonia publică de înălţare a steagului României, dedicată sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional.

Aceasta se va desfăşura vineri, 26 iunie 2020, în municipiul Baia Mare. Ceremonia va avea loc de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ.

Drapelul naţional va fi coborât de pe catarg  joi, 25 iunie 2020, ora 18.00, de către Garda  Purtătoare a Drapelului şi va fi depus la Catedrala Episcopalã Ortodoxã “Sfânta Treime”, urmând ca vineri dimineaṭã sã fie oficiatã slujba de sfințire. Apoi, ceremonia militară va începe la ora 10.00 cu prezentarea Onorului prefectului judeţului Maramureş, salutul drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Detaşamentului de Onoare.

Drapelul Naţional va fi purtat spre locul de arborare de către militarii din Garda de Onoare a Drapelului Naţional. Militarii fac parte din Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş care au participat la misiuni internaţionale. După binecuvantarea şi sărutul drapelului acesta va fi înălţat pe catarg, în acordurile imnului naţional al României.

Autoritățile au reamintit faptul că evenimentul se va desfãṣura cu respectarea strictã a regulilor de distanṭare fizicã ṣi socialã, prevãzute în reglementãrile în vigoare la nivel naṭional privind prevenirea ṣi combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

C.Ț.

Lasă un comentariu