Share
Situație fără precedent: Conducerea județului Maramureș s-a autoizolat în Palatul Administrativ din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Situație fără precedent: Conducerea județului Maramureș s-a autoizolat în Palatul Administrativ din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Situație atipică în Maramureș. Președintele PNL Ionel Bogdan – secretar de stat – va intra în autoizolare după ce s-a aflat la BPN al PNL, la trei scaune de Vergil Chițac. Acestui i se vor preleva probe pentru analize.

Problema este că Ionel Bogdan s-a aflat la Palatul Administrativ joi seară, la învestirea Oanei Oșanu în funcția de subprefect. La eveniment au participat și reprezentanți ai instituțiilor publice din Maramureș și jurnaliști.

Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, a declarat că angajații Instituției Prefectului nu au intrat în panică. „Suntem la datorie toți, conștienți de situație, dar și responsabili. Nu intrăm în izolare la domiciliu, rămânem în sediu până se va primi rezultatul probei domnului secretar de stat. DSP va lua decizii, iar noi ne vom conforma” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Maramureș.

ACTUALIZARE – Pentru a elimina orice fel de risc pentru cei care au intrat în contact direct sau indirect cu secretarul de stat și președinte al PNL Maramureș, Ionel Bogdan, conducerea județului, șefului Inspectoratului Județean de Poliție, directorul DSP Maramureș, angajați ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Maramureș care activează în Corpul A, rămân în izolare în clădire, până la confirmarea primei probe pentru coronavirus trasmisă în cazul lui Ionel Bogdan.

În cursul zilei de luni, 9 martie, Ionel Bogdan a participat la ședința BPN a PNL în apropierea senatorului PNL care a fost depistat pozitiv cu coronavirus în cursul zilei de vineri, 13 martie. Joi, 12 martie 2020, la ora 18.00, Ionel Bogdan a participat, în Palatul Administrativ din Baia Mare, la învestirea în funcție a noului subprefect al județului Maramureș, Oana Oșanu. Acesta a intrat în contact cu mai multe persoane prezente la ceremonie, iar în cursul zilei de vineri, 13 martie, a anunțat că se autoizolează la domiciliu.

Deoarece prefectul și subprefectul de Maramureș au fost prezenți la muncă în cursul zilei de vineri, 13 martie, aceștia intrând în contact direct cu Ionel Bogdan, situație care se aplică și șefului DSP Maramureș, Rareș Pop, iar ulterior au avut discuții cu conducerea Consiliului Județean Maramureș, întreg Corpul A al Palatului Administrativ a intrat în izolare, aici aflându-se, în acest moment, președintele CJ Maramureș, prefectul și subprefectul de Maramureș, șeful Poliției Județului, șeful DSP Maramureș, dar și angajați ai celor două instituții care își desfășoară activitatea în Corpul A.

În ceea ce privește Corpul B al Palatului Administrativ, acesta a fost evacuat, urmând să se treacă la dezinfectarea completă a clădirii. Pentru eliminarea oricărui risc infecto-contagios, toți cei care s-au aflat vineri, 13 martie, în Corpul A, vor rămâne izolați în incita clădirii până la sosirea primelor rezultate în cazul lui Ionel Bogdan. Totodată, se face un apel ca toți cei care au participat joi, 12 martie, la ceremonia de învestire a subprefectului să se autoizoleze la domiciliu până la noi rezultate. Conform informațiilor venite ulterior, inspectorii șefi ai IJJ Maramureș și ISU Maramureș, Petru Marcel Florișteanu și Pavel Baltaru, sunt și ei izolați întrucât au participat la o videoconferință la care s-a aflat și Ionel Bogdan.

C.Ț.

Lasă un comentariu