Share
Ce ușor – și inutil – se poate face de cacao Consiliul Județean

Ce ușor – și inutil – se poate face de cacao Consiliul Județean

Mă sună un coleg de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, să-mi ceară contactele de la câteva primării din județ. Mă prinde departe de „agendă”, dar găsesc o soluție salvatoare: „intră pe site-ul Consiliului Județean Maramureș, pe coloana din stânga găsești Structura administrativă, dai click pe ea și, în josul paginii deschise, găsești contactele tuturor primăriilor din județ” ● „Ce bine că le aveți centralizate, că așa, primărie cu primărie, puteam săpa și eu pe net” – îmi mulțumește omul.

Mai puțin mulțumit a fost când m-a resunat și mi-a spus că mă pot spăla pe cap cu lista aia, că e depășită rău. „Am avut și situații jenante, când actualul primar era în conflict cu vechiul  – pe care eu l-am cerut la telefon, conform listei – și mai că nu m-a trimis la dracu’. Bine că n-am avut ghinion să cer vreun primar care să fi murit între  timp. Zi-le ălora celor de la CJ să actualizeze sau să șteargă lista, că se fac de râs”.

Avea dreptate omul: întreaga garnitură de  primari, viceprimari, secretari e cea din mandatul 2012-2016. Nici măcar la cele două municipii nu e actualizată. Nu-i problemă că m-am făcut eu de cacao în fața unui prieten, problema e că se face de râs taman instituția care reprezintă județul. Desigur președintele Zetea are contactele tuturor primarilor din județ, dar nu-mi permit să-i dau numărul lui de telefon, ca să devină birou de informații pentru contactul primarilor din județ. E mult mai simplu să ceară actualizarea datelor de pe site-ul oficial al CJ, fie și cu o întârziere de 18 luni. Căci nu e site-ul unei feude, se uită toată țara la el.

Ananei GAGNIUC

 

Lasă un comentariu