Share
Acum este timpul fraternității: În județul Maramureș în prezent un exercițiu de solidaritate maximă! Acțiunile de la Casa Armatei! Statistica a 7 zile, la noi!

Acum este timpul fraternității: În județul Maramureș în prezent un exercițiu de solidaritate maximă! Acțiunile de la Casa Armatei! Statistica a 7 zile, la noi!

Acum este timpul fraternității: În județul Maramureș în prezent un exercițiu de solidaritate maximă! Acțiunile de la Casa Armatei! Statistica a 7 zile, la noi!

Au trecut patru săptămâni de când Maramureșul a devenit un exemplu de bune-practici în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Bilanțul săptămânii care se încheie este bogat în gesturi umanitare și în dovezi emoționante de solidaritate umană, arată autoritățile din Maramureș, duminică, 27 martie.

21 martie – Reprezentanții ”Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim” din Châteaurenard – Franța au ajuns la Halmeu cu al doilea transport de ajutoare, constând în aparatură și dispozitive medicale. Un autocar cu ajutoare oferite de locuitorii și administrația din Lanusei – Sardinia a ajuns în Maramureș, grație colaborării cu ASSOC. Autocarul s-a întors în Italia cu 30 de mămici și copii preluați de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației. Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai AJOFM Maramureș și cu cei ai angajatorilor în scopul stabilirii modului în care pot fi angajați cetățenii ucraineni care doresc să rămână pentru mai mult timp în Maramureș.

22 martie – Trei autoutilitare au plecat de la depozitul de la Casa Armatei spre Halmeu, încărcate cu pături, saci de dormit, haine pentru copii, produse de igienă și produse medicale. Noi dovezi de implicare a mediului de afaceri din Maramureș:S.C. Loftrek S.R.L. a donat 20.000 lei prin două ONG-uri (”ZI de BINE” și Părinți Salvatori), S.C. Optibelt Power Transmission SRL a donat Crucii Roșii Maramureș 134.825,62 lei, pentru achiziționarea de echipamente medicale. 23-24 martie – 7 TIR-uri de ajutoare trimise prin bunăvoința Forumului German, prin Asociația Bayerische Kinderhilfe Rumänien, constând în pături, saci de dormit, haine pentru copii și adulți, scutece, produse de igienă și produse medicale au plecat din depozitul logistic de la Halmeu spre Mukacevo, Ujhorod, Solomonovo, Rahiv și Poroskov, cu sprijinul Rotary Club 2005 Baia Mare. 25 martie – De la Primăria comunei Fărcașa ajung la Casa Armatei cantități importante de alimente neperisabile, produse de igienă și îmbrăcăminte donate de locuitorii comunei. Reprezentanții ”Ordinului Ospitalierilor Sfântului Ioan de la Ierusalim” din Châteaurenard – Franța își anunță intenția de a veni săptămâna viitoare cu un nou transport de ajutoare.

26 martie – Se anunță sosirea unui camion cu alimente, produse sanitare și paturi pentru copii din Flevoland – Olanda, regiune înfrățită cu județul Maramureș. 11 firme de transport și-au arătat disponibilitatea de a efectua transport internațional și național pentru refugiați, existând un disponibil de 74 de autovehicule care pot fi mobilizate de CJSU Maramureș pentru transportul refugiaților. Departamentele franceze Aude și Tran – vor trimite săptămâna viitoare un convoi umanitar destinat ajutării victimelor războiului din Ucraina, mai arată autoritățile maramureșene.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu