Share
Actualizare: Situații în Maramureș: Noi focare în județ! Cazuri noi de COVID-19, confirmate la Direcția Județeană de Statistică, Primăria Recea și Primăria Vișeu de Jos

Actualizare: Situații în Maramureș: Noi focare în județ! Cazuri noi de COVID-19, confirmate la Direcția Județeană de Statistică, Primăria Recea și Primăria Vișeu de Jos

Noul coronavirus dă maramureșenilor tot mai multe bătăi de cap. Au apărut două noi focare. Este vorba despre Direcția Județeană de Statistică și Primăria Recea.

Anunțul despre situația de la Recea a fost făcut chiar de către primarul Pavel Octavian. „Având in vedere situația apărută prin depistarea a șase cazuri de Covid-19 în Primăria Recea, ne vedem puși în situația restrângerii activității. Ne cerem scuze și multă sănătate!”, a scris Pavel Octavian. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a comunicat, la scurt timp, confirmarea a șase angajați infectați cu SARS-CoV-2 din cadrul Primăriei Recea. „Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la sediul autorității administrației publice locale”, a arătat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

De asemenea, au fost depistați pozitivi patru angajați de la Direcția Județeană de Statistică Maramureș. Și la această instituție Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar. În ambele situații s-a procedat la efectuarea dezinfecției. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Contacții direcți au fost carantinați pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau în locația declarată, au explicat reprezentanții CJSU Maramureș. „Reiterăm, solicitarea către cetățeni de a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru”, a completat Dan Bucă.

ACTUALIZARE – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a cinci angajați infectați cu SARS-CoV-2 din cadrul Primăriei Vișeu de Jos. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat, urmând a se stabili focar, după caz. Activitatea instituției cu publicul a fost redusă. De asemenea, s-a procedat la dezinfecția instituției. „Reiterăm, solicitarea către cetățeni de a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru”, a reamintit Dan Bucă.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu