Share
Actualizare: Intervenție în Maramureș: Un bărbat care a suferit mai multe traumatisme a fost transportat cu elicopterul de la Ieud la Spitalul Județean din Baia Mare (VIDEO ȘI FOTO)

Actualizare: Intervenție în Maramureș: Un bărbat care a suferit mai multe traumatisme a fost transportat cu elicopterul de la Ieud la Spitalul Județean din Baia Mare (VIDEO ȘI FOTO)

Ziua de 30 iulie a mai adus o alertă în Maramureș, în jurul orei 13.30. De această dată, este vorba despre zona Dosul Călimaniului, în pădurea din apropierea localității Ieud.

Accesul în zona menționată mai sus de la Cantonul Silvic spre zona în care se află accidentatul se poate face doar cu autoutilitara 4×4 și e de aproximativ circa 3 km, arată specialiștii.

Accidentatul, un bărbat aflat la pădure a suferit un traumatism cranian și un traumatism al membrului inferior și este conștient. Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș aflată în zonă, formația Vișeu, s-a deplasat la fața locului, planul fiind să se facă joncțiunea la capătul localității Ieud cu echipaj de pe Ambulanță.

Având în vedere accesul deosebit de dificil și ca urmare a faptului că la accidentat se poate ajunge doar la pas, salvatorii transportând manual toate echipamentele, s-a decis pre-alertarea elicopterului de la POA Târgu Mureș, în vederea extragerii accidentatului prin tehnica trolierii. O eventuală aterizare a elicopterului SMURD nu pare posibilă din cauza reliefului. Vom reveni cu amănunte!

ACTUALIZARE – Salvatorii au ajuns la victimă. Sunt deja în zonă și personalul medical de pe Ambulanță. Vor acorda primul ajutor victimei care are traumatism la nivelul bazinului, traumatism cranian și traumatism al membrului inferior. Vor pregăti victima în vederea extragerii cu elicopterul de la POA Târgu Mureș, elicopter care a decolat și va ateriza în jurul orei 15.25 și la bordul căruia se află inclusiv medic. „Victima a fost pregatită în vederea evacuării de salvatorii montani și extrasă cu elicopterul iar în acest moment este transportată la Spitalul Județean din Baia Mare. Echipele de intervenție se retrag din zona accidentului regrupându-se în localitatea Ieud de unde se vor intoarce la baza Salvamont Vișeu. Mulțumiri IGAV pentru sprijinul acordat, mulțumiri echipajului de pe elicopterul de la POA Târgu Mureș, Lt.cdor Lespezanu Radu – pilot comandant, lt Grădinaru Cosmin – pilot maistru militar, Diaconu Dragoș – operator troliu, Bogdan Posteucă – Doctor salvator. Felicitari tuturor salvatorilor și agențiilor implicate pentru executarea cu succes a misiunii de salvare”, arată Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș. Vezi Video AICI, AICI, AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu