Share
Actualizare: Informare meteorologică: Vânt și ninsori în zonele montane înalte din Maramureș. Vezi anunțul specialiștilor

Actualizare: Informare meteorologică: Vânt și ninsori în zonele montane înalte din Maramureș. Vezi anunțul specialiștilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă pentru toată țara, valabilă în intervalul 9 martie, ora 23.00 – 11 martie, ora 10.00. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului. În Maramureș, vizate sunt zonele montane.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 7-9 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

În Maramureș, efectele iernii de martie se vor resimți mai puțin decât în alte regiuni. Maximele vor fi, atât pe perioada informării meteorologice, în intervalul următor, de la 3-7 la 9 grade, respectiv de la 1-3 la 7 grade, în funcție de zi și de zonă , iar minimele vor fi de la -9, -7 la -3 grade, respectiv de la -3 la 1-3 grade, de asemenea, în funcție de zi și de zonă. Precipitațiile vor fi slabe cantitativ în perioada informării meteorologice, după care vor fi ceva mai însemnate în zilele de 12, 13 și 14 martie, în unele zone. Acestea vor fi, în funcție de altitudine și de momentul zilei, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Vom reveni cu detalii cu privire la acest aspect!

ACTUALIZARE – ANM a actualizat informarea meteorologică. Aceasta va fi valabilă în intervalul 10 martie, ora 11.00 – 11 martie, ora 06.00. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 7-9 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu