Share
Actualizare: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 45 cm în județ și vânt de până la 79 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ (FOTO)

Actualizare: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 45 cm în județ și vânt de până la 79 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ (FOTO)

Vremea a fost rece, geroasa la inceputul intervalului. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse a nins. Stratul de zapada proaspat depus in afara partii carosabile masoara intre 5-10 cm. Cantitatea maxima de precipitatii a fost de 7 l/mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 79 km/h la statia meteo Iezer.

Stratul de zapada este 45 cm la statia meteo Iezer, 24 cm la Targu Lapus, 22 cm in Baia Mare, 16 cm in Sighetu Marmatiei, 10 cm in Ocna Sugatag.

Temperaturile maxime au fost de -10,5 grade la statia meteo Iezer, -6,9 grade la Ocna Sugatag, -5,6 grade la Sighetu Marmatiei, -5,3 grade la Targu Lapus, -4,8 grade in Baia Mare. Temperaturile minime au fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata de -10,9 grade la statia meteo Iezer, -7,8 grade la Ocna Sugatag, -6,7 grade la Targu Lapus, -6 grade la Sighetu Marmatiei si -5 grade in Baia Mare. In zona montana inalta, s-a semnalat ceata.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Toate sectoarele de drumuri nationale au depus pe partea carosabila un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 31 de utilaje si au raspandit 248 tone de material antiderapant si 0,6 tone clorura de calciu pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN17C, DN18B. Cerul este acoperit, ninge in judet. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari pe creste, unde viscoleste si spulbera zapada.

Vremea va continua sa se incalzeasca astazi in judet. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse ziua va ninge, iar noaptea aria precipitatiilor se va restrange si se vor transforma in lapovita si ploaie, favorizand producerea de polei. La munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta, unde va viscoli si spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 4 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad. Izolat se va forma ceata.

ACTUALIZARE – Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul DN18, in Pasul Gutai, intre km 15 si km 30, respectiv in Pasul Prislop, intre km 140 si km 180.

Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 3 utilaje si au imprastiat 18 tone de material antiderapant pe DN18 si DN19. Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna, vantul prezinta intensificari temporare pe creste.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu