Share
Actualizare: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 38 centimetri și vânt de până la 90 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ

Actualizare: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 38 centimetri și vânt de până la 90 km/h. Cum se circulă pe principalele șosele din județ

Vremea s-a racit fata de intervalul precedent. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse au cazut precipitatii sub forma de ploaie care treptat s-au transformat in lapovita si ninsoare. In zona montana a nins.

Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 12,5 l/mp la Cavnic. Vantul a suflat in general moderat, cu intensificari temporare in cursul zilei, cu viteze de pana la 65 km/h la Ocna Sugatag, unde trecator au luat aspect de vijelie, iar in zona montana inalta a suflat tare cu viteze la rafala de pana la 90 km/h, la statia meteo Iezer, spulberand zapada.

Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 4 grade la Targu Lapus si 8 grade la Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -11 grade, Cavnic, Targu Lapus si Ocna Sugatag -2 grade. Stratul de zapada masoara pana la 38 cm la statia meteo Iezer, 20 cm la Cavnic si la Baiut, 16 cm in Pasul Gutai, 14 cm la Firiza, 8 cm la Grosii Tiblesului, 5 cm la Targu Lapus si in Poiana Borsa.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice in judet este curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde intre km 160 si km 180 se gaseste depusa pe partea carosabila un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au imprastiat 185 tone material antiderapant pe DN 1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN 18, DN 19, DN 17C si DN 18B.

Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna. Fulguieste pe Dealul Stefanitei si pe Dealul Pietriș. Vantul prezinta intensificari temporare de pana la 40 km/h in Pasul Prislop. Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei astazi in judet. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul zilei pe arii restranse, cu precadere in zona de munte va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade, iar cele minime intre -7 si -4 grade.

ACTUALIZARE – Toate sectoarele de drumuri publice au carosabilul curat si partial uscat, respectiv partial si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde intre km 160 si km 180 se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu patru utilaje si au raspandit noua tone de material antiderapant pe DN18.

Cerul este mai mult senin pe majoritatea sectoarelor de drumuri, vizibilitatea in trafic este buna. In partea de nord-vest a judetului cerul este acoperit si fulguieste pe Dealul Stefanitei, respectiv in Pasul Prislop. Vantul prezinta intensificari de pana la 30 km/h in Pasul Prislop.

DirectMM.ro

Foto – arhivă

Lasă un comentariu