Share
Actualizare! Frontieră: Situație deblocată în nordul Maramureșului!

Actualizare! Frontieră: Situație deblocată în nordul Maramureșului!

Circulație blocată la frontiera de nord maramureșeană!

Începând cu ora 15.40, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației s-a întrerupt din cauza unor disfuncţionalităţi ale sistemului informatic ucrainean. Odată cu reluarea traficului, conducerea ITPF Sighetu Marmației va dispuNe toate măsurile aflate în competența instituției, în vederea fluidizării traficului, arată Poliția de Frontieră.

La orele serii, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieși din țara noastră, arată Instituția Prefectului Maramureș. Motivul este cauzat de situația din țara vecină. Mai exact, întrucât punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie, avem blocaj.

Persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației vor primi de la autoritățile române sandwich-uri și ceai cald, arată autoritățile din Maramureș. De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locații de cazare din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători, arată acum autoritățile maramureșene.

ACTUALIZARE – Veste bună! Īncepând cu ora 20.40, traficul pietonal prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, pe sensul de ieșire din România, a fost reluat. În momentul de față, nu mai sunt persoane în așteptare, arată ITPF Sighetu Marmației.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu