Share
Acțiune pentru binele tuturor: În județul Maramureș, o campanie de conștientizare a cetățenilor, despre locurile de parcare, pentru cei cu dizabilități! (FOTO)

Acțiune pentru binele tuturor: În județul Maramureș, o campanie de conștientizare a cetățenilor, despre locurile de parcare, pentru cei cu dizabilități! (FOTO)

Acțiune pentru binele tuturor! În județul Maramureș o campanie de conștientizare a cetățenilor, despre locurile de parcare pentru șoferii care au dizabilități!

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități a fost marcată vineri, 3 decembrie, prin activități specifice derulate în centrele rezidențiale destinate persoanelor cu nevoi speciale din subordinea DGASPC Maramureș. Cu aceeași ocazie, la nivelul județului a fost derulată o #campanie de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a păstra libere locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Campania promovează respectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care prevede că “Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv. Constatarea contravenției și aplicarea amenzilor se va face atât de către agenții de circulație, cât și de personalul de control cu atribuții în acest sens, iar sumele obținute din aplicarea amenzilor se fac venit la bugetul de stat”.

Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras, a declarat: “Nerespectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități prin ocuparea abuzivă sau blocarea locurilor de parcare destinate acestora este o reală problemă a societății, care poate fi rezolvată doar prin conștientizare, comunicare, implicare civică și respect reciproc. Pentru persoanele cu dizabilități, un loc de parcare aflat în apropierea intrărilor în spațiile comerciale nu este o problemă de opțiune, ci de necesitate. În semn de considerație pentru semenii noștri cu dizabilități, care merită să se bucure în aceeași măsură de mobilitate și respect, avem datoria de a păstra libere locurile de parcare ce le sunt destinate”, mai arată reprezentanții DGASPC Maramureș într-un comunicat de presă.

În județul Maramureș sunt 20.227 persoane cu dizabilități, dintre care 2.476 sunt copii. Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, conducerea DGASPC Maramureș le transmite gânduri de bine și La mulți ani!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu