Share
Acțiune în NV României: În toată aria județului Maramureș se fac verificări importante! Vizate sunt construcțiile hidrotehnice! Iată care-s și motivele! (FOTO)

Acțiune în NV României: În toată aria județului Maramureș se fac verificări importante! Vizate sunt construcțiile hidrotehnice! Iată care-s și motivele! (FOTO)

Acțiune în NV României!: În toată aria județului Maramureș se fac verificări importante! Vizate sunt construcțiile hidrotehnice! Iată care-s și toate motivele!

Continuă verificarea construcțiilor hidrotehnice din tot arealul Someș-Tisa, arată acum reprezentanții Administrației Bazinale de Apă din regiunea noastră de nord-vest, delimitată de râurile Someș și Tisa (ABAST).

„În momentul actual, sunt verificate construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Maramureș. Diguri, acumulări, lucrări de traversare și de regularizare, indiferent de deținător, sunt evaluate de către echipele din teren. Zilele acestea, au fost finalizate verificările și în județul Bistrița-Năsăud.

Verificările de toamnă ne ajută să realizăm inventarul stocurilor de materiale şi mijloace de apărare, esențiale în intervențiile operative în caz de inundații. Comisiile mixte sunt formate din reprezentanți de la: Apele Române (Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, Sistemele de Gospodărire a Apelor), Instituția Prefectului, Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, Romsilva și Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare”, arată de reprezentanții ABAST. Imaginile sunt de la verificările realizate la Barajul Strâmtori-Firiza, Acumularea Bodi-Ferneziu, respectiv digul râului Lăpuș în localitatea Cătălina.

C.Ț.

Foto – Doru Cânța/ SGA Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu