Share
Acțiune amplă în Maramureș!: Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Două Veverițe, Recea. A fost simulat un accident rutier cu 12 victime! (VIDEO ȘI FOTO)

Acțiune amplă în Maramureș!: Exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Două Veverițe, Recea. A fost simulat un accident rutier cu 12 victime! (VIDEO ȘI FOTO)

ISU Maramureș a desfășurat joi, 29 iulie, începând cu ora 21.00, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pe raza comunei Recea, în zona ”Două veverițe”.

Scenariul a prevăzut intervenția la un accident de circulație, cu victime multiple, 12 la număr, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

La exercițiul coordonat de către col. Sîrb Ioan-Ioniță, inspector șef (D) al ISU Maramureș, a fost prezent și Vlad Emanuel Duruș, prefectul județului Maramureș. Acțiunea a fost realizată în cooperare cu Serviciul de Ambulanță Județean, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean “Pintea Viteazul”.

Printre obiectivele exercițiului s-au numărat:
– verificarea capacității de răspuns a ISU Maramureș și a celorlalte forțe de cooperare, în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple;
– verificarea modului de realizare a fluxului informațional, pentru gestionarea situațiilor create și menținerea cooperării între componentele sistemului integrat;
– pregătirea psihologică a personalului de intervenție și a cetățenilor, prin cunoașterea modului de acțiune pe timpul operațiunilor de salvare-evacuare și de intervenție;
– perfecționarea deprinderilor personalului, în aplicarea, cu operativitate, a concepției de acțiune, stabilită prin planul exercițiului;
– organizarea cooperării cu instituțiile care asigură funcțiile de sprijin în situații de urgență.

”Adresăm mulțumiri speciale voluntarilor din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez in România, sucursala Baia Mare. Ca de fiecare dată, s-au dovedit parteneri de nădejde și au imprimat o notă de realism exercițiului”, arată reprezentanții ISU Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu