Share
Aceeași tendință de Revelion în județul Maramureș: De sărbători au încălcat iar legile esențiale! Noi infracțiuni rutiere pe șoselele maramureșene!

Aceeași tendință de Revelion în județul Maramureș: De sărbători au încălcat iar legile esențiale! Noi infracțiuni rutiere pe șoselele maramureșene!

Aceeași tendință de Revelion în județul Maramureș: De sărbători au încălcat iar legile esențiale! Noi infracțiuni rutiere pe șoselele maramureșene!

Orice Revelion vine cu consum de alcool, iar unii șoferi țin prea puțin cont de regulile instituite prin legislația rutieră și se urcă la volan, după ce s-au amețit bine în prealabil. Iată câte infracțiuni rutiere au constatat polițiștii maramureșeni!

Înainte de intrarea în noul an, pe numele a trei bărbați de 35, 64 și 69 de ani din Galați, Mireșu Mare și Șomcuta Mare au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere. Unul dintre aceștia, în vârstă de 69 de ani a fost identificat de polițiștii din Șomcuta Mare în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1C, având permisul de conducere suspendat. Bărbatul de 35 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe strada Făget din Sighetu Marmației, a intrat în coliziune cu un gard din sârmă și stâlpi din beton. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat . Totodată, acesta a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe D.J. 182B, în Șomcuta Mare, a fost oprit în trafic un autoturism condus de bărbatul de 64 de ani, la care, de asemenea, în urma testării alcoolscopice, etilotestul a indicat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea dintre ani, polițiștii din Tăuții Măgherăuș, Baia Mare și Baia Sprie au identificat în trafic trei conducători auto, care au condus autoturisme aflându-se sub infuența băuturilor alcoolice. Trei tineri în vârstă de 18 și 20 de ani din Ilba, Baia Sprie și Cavnic au fost interceptați și identificați de polițiști circulând pe strada 73 din localitatea Băița, pe bulevardul Unirii din Baia Mare și în localitatea Șurdești. În urma testării cu aparatul etilotest, în toate cele trei cazuri acesta a indicat rezultate pozitive, respectiv valori de 0,47, 0,74 și 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge. Unul dintre aceștia, tânărul de 20 de ani din Baia Sprie, a fost interceptat de polițiștii băimăreni pe bulevardul Unirii din municipiu, dar nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de polițiștii rutieri, fiind urmărit în trafic până la intersecția cu strada Școlii din Satu Nou de Jos, unde a părăsit partea carosabilă. Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Anul 2023 a început cu întocmirea altor trei dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Un tânăr de 27 de ani din Botiza a fost oprit în trafic de polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă pe D.J. 186D, în localitatea Șieu, iar testarea acestuia cu aparatul etilotest a condus la un rezultat de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul de Permanență Dragomirești în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge. Totodată, în cazul unui conducător auto de 26 de ani din Borșa, testarea în vederea prezenței în organism a substanțelor interzise a dus la indicarea unui rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Borșa pentru recoltarea mostrelor de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive. În aceste două cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor prevăzute de art. 336 aliniatele 1 și 2 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În prima zi din an , polițiștii din Șomcuta Mare, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, care circula pe D.J. 184A, în Finteușu Mic. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, efectuând viraj spre stânga. La un moment dat, acesta a fost oprit, dar ar fi trecut pe bancheta din spate, iar la volan s-ar fi poziționat o tânără de 20 de ani din Mogoșești. Pe bancheta din spate a fost identificat tânărul de 16 ani din Hideaga. Acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, mai arată IPJ Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Paraschiv Oprea

    Bla bla BLA BLA… Toți riscă să nu pățească nimic. Legile sublime din Romania nu condamnă pe nimeni cu executare nici dacă omori pe cineva cu mașina. Iar 90% din cei cu permisul suspendat continuă să circule liniștiți fără teamă.

    Răspunde

Lasă un comentariu