Share
A fost confirmat cel de-al treilea caz de deces din cauza COVID-19 în Maramureș: o femeie din Rona de Sus; Avea comorbidități

A fost confirmat cel de-al treilea caz de deces din cauza COVID-19 în Maramureș: o femeie din Rona de Sus; Avea comorbidități

A fost confirmat cel de-al treilea deces în Maramureș din cauza COVID-19. Este vorba despre cazul 1.164 la nivel național, o femeie în vârstă de 70 de ani din Rona de Sus.

Cazul a fost confirmat în data de 5 mai, iar decesul a survenit astăzi, 22 mai. Avea comorbidități: HTA. Fibrilație atrială, obezitate.

Femeia în cauză se numește A.B., era văduvă și avea trei copii, unul cu domiciliul în Ungaria și alți doi în Rona de Sus. Una dintre fiice ar fi chiar asistentă medicală, spun sursele noastre. Femeia ar fi avut nepoți în Rona de Sus, Sighetu Marmației și Cluj. Momentan nu se cunoaște de unde s-a infectat, însă gura lumii spune că ar exista posibilitatea să se infectat de la o persoană care s-ar fi întors din străinătate și care locuiește în comună, însă informația nu a fost confirmată în mod oficial.

Reamintim faptul că în Maramureș s-au mai înregistrat alte două decese de la începutul pandemiei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani din Poienile Izei și un bărbat în vârstă de 74 de ani din Fărcașa. Bărbatul din Fărcașa a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare în 18 aprilie 2020, transferat în data de 25 aprilie 2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare. El a fost recoltat pentru COVID-19 în data de 24 aprilie 2020. Rezultatul pozitiv venit în data de 25 aprilie 2020. A decedat în data de 2 mai 2020. Comorbidități: HTA, Sechele AVC- Tetraplegie, Afazie.

Primul caz, un bărbat în vârstă de 62 de ani din Poienile Izei, s-a prezentat pe data de 31 martie 2020 la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, trimis în aceeași zi pentru consult la Spitalul de Boli infecțioase Baia Mare, de unde a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde a fost internat în Secția ATI. A fost transferat în 3 aprilie 2020 la Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca, apoi pe data de 8 aprilie 2020 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Sectia ATI, unde a fost intubat. Probele au fost recoltate pe 31 martie 2020, confirmat pe 2 aprilie 2020. A decedat, ulterior, în 13 aprilie 2020. Condiții medicale pre-existente: afectare neurologică.

C.Ț.

2 Comentarii în această postare

 1. Darius

  Super:) altceva mai nou nu aveți? Că lumea e plictisita de vrăjeală!!!

  Răspunde
  • Diana

   Cum va permiteți sa scrieți date personale ale familiei? Are relevanta unde stau copii, nepoți sau ce fac?

   Răspunde

Lasă un comentariu