Share
A apărut Albumul Aniversar 20 – Corala „Doxologia”

A apărut Albumul Aniversar 20 – Corala „Doxologia”

Cu prilejul aniversării celor douăzeci de ani de activitate neîntreruptă a Coralei „Doxologia” a Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a fost editat Albumul Aniversar 20 – Corala „Doxologia”.

Acesta cuprinde întreaga activitate a coralei de la înființare până în prezent ca o frumoasă aducere aminte a efortului pe care membrii coralei le-au depus și o mărturie peste timp a realizărilor deosebite prin care corala a făcut cinste Catedralei Episcopale, Municipiului Baia Mare și întregii Episcopii Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

„Primele pagini cuprind Actul Aniversar, semnat de însuși Părintele și Ctitorul coralei și al catedralei, Preasfințitul Părinte Iustin, care de la început a simțit nevoia unei corale de catedrală și a văzut, peste timp, importanța, evoluția și frumusețea slujbelor în acordurile viitoarei corale, numindu-o „Doxologia”.

Albumul aniversar, în cele peste o sute de pagini, cuprinde cele trei mari etape din viața coralei, de la momentul înființării din anul 2003 de către Părintele Profesor Petrică Aurelian Covaciu, cu întreaga strădanie a formării colectivului, modelării vocilor, însușirea unui repertoriu și apoi evoluții și premii obținute în țară și străinătate, la anul 2017 când bagheta dirijorală este preluată de prof. Cosmin Lauran, perioadă în care corala și-a demonstrat valoarea prin diverse premii obținute la festivaluri naționale și de asemenea, prin organizarea mai multor evenimente culturale cu participare națională, la anul 2022 când tânăra dirijoare prof. muzicolog Paula Bondre preia pupitrul dirijoral demonstrând, în ciuda tinereții sale, alese veleități artistice și manageriale și mai ales, un deosebit simț al empatiei față de membrii corului, formând astfel frumoasa familie „Doxologia”.

Albumul cuprinde imaginile cele mai grăitoare din întregul parcurs al Coralei „Doxologia” de la începuturi până în prezent, evoluții în concerte și concursuri, turnee în străinătate, premii și distincții obținute de-a lungul anilor, toate într-un tot unitar, menit să transmită, peste timp, ecourile pline de armonie divină a unui cor format din binecredincioși creștini din diferite medii de activitate, uniți de același sentiment, dragostea de Dumnezeu și cânt, pe care îi găsiți amintiți cu numele în paginile albumului.

Aducem mulțumiri familiei Paula și Vlad Bondre, dirijorilor coralei, Pr.prof.dr. Petrică Aurelian Covaciu și Prof.Dr. Cosmin Lauran, Părintelui Protos. Serafim Bilț (Eclesiarhul Catedralei, Vicepreședinte Asociația „Doxologia”), Pr. Florin Bălan (Președinte Asociația „Doxologia”), Arhid. Teodosie Bud și Arhid. Vasile Pop (fotografii), Domnului Ioan Babici Buda (tehnoredactorul întregului material), Domnului Andrei Fărcaș (corectură), Domnului Mircea Remețan (MaestroTip – Fersig), tuturor membrilor coralei și întregii echipe de redacție care, într-un timp record, au reușit să pună în pagină opera celor douăzeci de ani a Coralei „Doxologia”.

De Praznicul Rusaliilor, vă așteptăm, să fim împreună părtași, la solemnitățile prilejuite de bucuria aniversării celor douăzeci de ani de activitate neîntreruptă a Coralei „Doxologia”, într-un regalul artistic de înaltă ținută, pregătit de la ora 17:00 în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Concertul Aniversar 20 – Corala „Doxologia”, tramsite Arhid. Vlad Verdeș, Inspector Eparhial pentru Catehizarea Tineretului.

Citește și

Corala „Doxologia” a Catedralei Episcopale, premiul I la Festivalul Național Coral de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu