Share
A 2-a mare performanță: Andrei Cuceu, băimăreanul care reușește să atingă în premieră topul ATP, bifează prima sa finală în circuitul profesionist!

A 2-a mare performanță: Andrei Cuceu, băimăreanul care reușește să atingă în premieră topul ATP, bifează prima sa finală în circuitul profesionist!

A 2-a mare performanță: Andrei Cuceu, băimăreanul care reușește să atingă în premieră topul ATP, bifează prima sa finală în circuitul profesionist!

Peste exact o lună, adică în 22 septembrie, tânărul Andrei Cuceu va împlini frumoasa vârstă de 19 ani. Până atunci, de când a devenit major, a izbutit două mari performanțe sportive, la mai puțin de jumătate de an una de cealaltă.

În această primăvară a bifat primele puncte în topul ATP, iar acum, în august, reușește să bifeze prima finală din cariera sa. Este vorba despre finala de dublu la Oltenia Trophy, alături de Vasile Antonescu, din Constanța, în vârstă de 31 ani. Așadar, la doar câteva luni distanță, izbutește ce alți sportivi nu au reușit niciodată sau doar la interval de câțiva ani buni.

În primele două tururi, perechea Andrei Cuceu – Vasile Antonescu au surclasat perechea română Christian Teszari – Eric David Verdes cu 6-4, 6-4, respectiv perechea alcătuită tot din sportivi români, Ștefan Adrian Andreescu – Dan Radu Munteanu, cu 7-6, 7-5. În semifinală, Andrei Cuceu și Vasile Antonescu au trecut de perechea macedoneană Obrad Markovski și Gorazd Srbljak, favoriții 3 ai competiției, cu 3-6, 7-5, 10-7. În finală au intalnit perechea româno – italiană Vladimir Filip – Lorenzo Claverie, mult mai experimentată, înclinându-se în fața lor cu 1-6, 6-3, 2-10. Așadar, au revenit în forță în setul doi, fiind la un pas de o mare victorie. De data aceasta iată că nu a fost să fie, dar timp este încă suficient. Cariera lui Andrei este doar la început. De altfel, trebuie spus că Andrei a fost unul dintre cei mai tineri competitori de la Craiova, și iată-l ajungând în finală.

Dar Andrei a bifat în acest an și o performanță educativă. A absolvit Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare, colegiu de prestigiu, în care este știut faptul că se învață mult și bine. Iar bacalaureatul l-a luat cu aproape 9, notă mare ținând cont de faptul că este absolvent de Matematică-Informatică, iar subiectele au fost adecvate specializării și liceului. Tocmai de aceea, a luat o pauză sportivă de două luni, pentru a se putea pregăti pentru examen.

S-a înscris la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Bogdan-Vodă Baia Mare, cursurile căreia le va începe din toamnă, și dorește să facă, încă de tânăr, școala de antrenorat, în paralel, lucru deloc puțin.

Cu prezența în actul final al competiției, Andrei Cuceu se apropie in forță și multă încredere de top 1000 ATP (in clasamentul de dublu). Și nu e lucru mic să te afli printre cei mai buni o mie din lume în ceea ce faci. „Imediat ce am câștigat primele puncte ATP, în primăvară, am făcut o pauză, întrucât m-am pregătit pentru examenul de bacalaureat. Ulterior, am revenit în competiții. La Craiova, în semifinală, am fost condusi cu 1 set la 0 si 5 la 3 in al doilea set, însă am reușit să întoarcem scorul. În momentul în care am câștigat, calificându-ne în finală, am simțit o mare fericire. M-am bucurat că am reușit acest lucru. În finală am jucat, practic, neavând nicio presiune. Ei nu pierduseră niciun set până în finală și s-a văzut experiența lor. Dar noi am reușit un lucru frumos”, arată pentru DirectMM.ro Andrei Cuceu. Cât despre școala de antrenori, „chiar dacă sunt tânăr, cred că mă va ajuta, este doar un bonus! Consider că mă va ajuta în carieră, iar în plus, știu că voi putea practica antrenoratul la finalul acesteia”, mai arată Andrei Cuceu. Îi dorim mult succes!

DirectMM.ro

Citește și

Exclusiv DirectMM: Talent Special: Andrei Cuceu, maramureșeanul care reușește să atingă în premieră topul ATP! „Merită sacrificiul pentru realizarea visurilor”


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu