Share
27 mai, ultima zi pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit

27 mai, ultima zi pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit

Luni, 27 mai 2024 este termenul limită la care se pot redirecționa cei 3,5% din impozitul pe venit, prin completarea Formularului 230. ANAF a prelungit acest termen, iar asociațiile și organizațiile non-guvernamentale speră ca astfel, fondurile pentru activități sociale să crească. Odată pe an, fiecare are puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit! Procentul se poate direcționa către o cauză nobilă, persoane cu dizabilități, educație, sănătate, mediu, adăposturi de animale din România! În cazul în care românii ignoră posibilitatea redirecționării celor 3,5% din impozitul pe venit, banii aferenți acestui procent vor fi automat gestionați de stat.

Începând cu anul 2024, numai contribuabilii care realizează venituri din salarii mai pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit, prin formularul 230.

Mecanismul redirecționării nu presupune niciun cost pentru contribuabil, fie că e salariat ori independent, inclusiv pensionar. E vorba de a lua o porțiune din ceea ce merge, în mod normal, în vistieria statului, pentru a o acorda unei cauze speciale.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu