Share
Zece români au încercat să fugă de controlul de frontieră pentru a evita carantinarea

Zece români au încercat să fugă de controlul de frontieră pentru a evita carantinarea

La sfârşitul săptămânii trecute, când valorile de trafic în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au crescut o dată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, mai mulţi cetăţeni români care se întorceau din străinătate au încercat să eludeze controlul de frontieră.

Polițiștii de frontieră aflaţi la supraveghere în zona perimetrală a punctului de trecere au identificat, la intervale diferite de timp, în total, zece persoane care se deplasau pe jos, trecând de pe sensul de intrare în țară, pe cel de ieșire, încercând să ocolească tonetele de control şi să evite formaliţăţile de frontieră.

Persoanele au fost oprite de oamenii legii. Din verificări au stabilit că încercarea cetăţenilor români de a eluda controlul de frontieră era motivată de dorinţa de a evita perioada obligatorie de carantinare dispusă, conform reglementărilor în vigoare, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare aflaţi în punctul de frontieră. Unul dintre cetăţeni venea din Belgia, doi din Franţa, iar şapte se întorceau din Germania.

„Ca urmare a celor constatate, cei zece cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar autorităţile competente au dispus măsura de a sta în carantină, conform legislaţiei în vigoare.

Recomandăm cetăţenilor care revin în România în această perioadă să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie şi menţionăm că încercarea de a intra în ţară fără a  efectua  controlul de frontieră  reprezintă  infracţiunea de “intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a Românie”  şi se pedepseşte conform Codului Penal.

Trebuie să precizăm faptul că, în actualul context pandemic, după realizarea controlului specific de frontieră efectuat de  către polițiștii de frontieră (verificarea documentelor de călătorie sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de trecere a frontierei), pe sensul de intrare în țară, în punctele de trecere a frontierei, participanții la trafic sunt preluați de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aflați în punct pentru efectuarea triajului epidemiologic şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege” – se precizează pe politiadefrontiera.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu