Share
Vizite nedorite cu repetiție: Zonele liniștite din Baia Mare, năpădite de hoți. Infractor filmat când fură trotinete și haine pentru copii (VIDEO ȘI FOTO)

Vizite nedorite cu repetiție: Zonele liniștite din Baia Mare, năpădite de hoți. Infractor filmat când fură trotinete și haine pentru copii (VIDEO ȘI FOTO)

Zonele liniștite din municipiul Baia Mare par a constitui un adevărat magnet pentru cei care se ocupă de furtișaguri. Ultimul exemplu este cartierul Săsar.

În ultimele săptămâni, parcă s-au înmulțit furturile. În luna iunie, mai multe magazine din cartier au fost țintite de infractori. Aceștia au preferat, preponderent, pachetele cu țigări și băuturile alcoolice.

Acum, se pare că hoților „le-au făcut cu ochiul” și alte obiecte. În zona străzii Petre Dulfu, situată în spatele căminelor Facultății de Litere, un individ a pătruns într-un bloc. A furat ce a prins la mână, fără să știe că este filmat de o cameră de supraveghere. „În 7 iulie, în jurul orei 01.30, a sustras din scara blocului două trotinete și haine pentru bebeluși care urmau să fie date. Vă rog să dați share, să putem să-l identificăm. Mulțumesc”, a spus Cristian, băimăreanul care a publicat imaginile pe o rețea de socializare.

Acesta a relatat, pentru DirectMM.ro, că nu este pentru prima dată când zona este vizitată de infractori. Spre exemplu, în 19 mai 2019, două persoane au profitat că proprietarii nu sunt acasă și au pătruns în apartament. Ușa era închisă, însă infractorii au deschis-o cu o cheie specială. Când au dat cu ochii de camera de supraveghere, hoții s-au speriat și au făcut cale întoarsă, nu înainte de a închide ușa la loc. „În urmă cu trei săptămâni, ne-au furat altă trotinetă. În altă scară, același bloc, au furat o bicicletă. Anul trecut, eu personal am fugit după doi care au încercat sa fure un cărucior și o tricicleta. Pare o zonă liniștită, dar e plin de hoți”, a mărturisit băimăreanul, aflat la a treia vizită nedorită.

Polițiștii au demarat cercetări. „Ieri, 7 iulie, ora 9.50, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la producerea unui furt. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat apelantul, care a relatat faptul că persoane necunoscute au pătruns în scara unui bloc situat pe strada Petre Dulfu din municipiu, de unde au sustras bunuri destinate copiilor. A fost efectuată cercetarea la fața locului și polițiștii continuă verificările în vederea identificării autorilor furtului. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat”, a declarat, la solicitarea DirectMM.ro, Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

 

Lasă un comentariu