Share
„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” – Campanie națională de prevenire a victimizării minorilor

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” – Campanie națională de prevenire a victimizării minorilor

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”. Acesta este sloganul sub care, la nivelul Poliției Române, a debutat în 1 septembrie Campania națională de prevenire a victimizării minorilor.

Timp de 10 zile și polițiștii maramureșeni se vor adresa tuturor părinților, folosind cât mai multe căi de comunicare posibile – întâlniri față în față, comunicate de presă, distribuire de orare – astfel încât părinții să beneficieze de cât mai multe informații pentru ca reîntoarcerea copiilor la școală să se desfășoare în siguranță.

După un an dificil, în care procesul educațional s-a realizat mai mult în sistem online, reîntoarcerea fizică pe băncile școlilor este așteptată cu emoție de toată lumea: copii, părinți și cadre didactice. Tocmai de aceea în perioada 1-10 septembrie, perioadă premergătoare începerii anului școlar 2021-2022, polițiștii maramureșeni de prevenire și de ordine publică vor avea întâlniri cu adulții în zonele de agrement  (parcuri, locuri de joacă etc), în centre comerciale, librării sau magazine de aprovizionare cu rechizite școlare, în zonele turistice sau cu ocazia unor manifestări culturale sau religioase organizate în această perioadă pe raza județului.

Polițiștii se vor implica mereu cu deschidere în astfel de demersuri preventive, având certitudinea că siguranța copiilor este răspunderea adulților: părinți, bunici sau reprezentanți ai instituțiilor abilitate să prevină și să combată orice situație ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu