Share
Ţigări și tutun în valoare de aproximativ 13.000 lei au fost confiscate la frontiera de nord

Ţigări și tutun în valoare de aproximativ 13.000 lei au fost confiscate la frontiera de nord

În 30 mai, în Punctul Petea al ITPF Sighetu Marmației s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 47 de ani, conducând un autoutilitară marca Renault Master, înmatriculată în România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Halmeu, au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Cu ajutorul câinelui Athos, specializat în detectarea produselor din tutun, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în 5 din coletele de marfă transportate, cantitatea de 10,6 kg tutun vrac și tutun de narghilea, pentru care  șoferul nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de tutun în valoare totală de 1.060 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit lucrare penală sun aspectul săvârșirii infracțiunii de: deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzătoror cu marcaje false.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Satu Mare au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 18.00, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, în Satu Mare, un autoturism marca Dacia, condus de un cetățean român, în vârstă de 30 de ani.

În portbagajul mașinii au fost descoperite două colete ce conțineau 1.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 11.700 lei. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Publicat în:

Lasă un comentariu