Share
Ţigări în valoare de 125.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Ţigări în valoare de 125.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Joi, 4 iunie, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiștii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – ITPF Sighetu Marmației au descoperit în apropierea unei locații de pe raza localității Vicovu de Sus mai multe colete cu țigări.

Imediat s-au luat măsuri de cercetare a zonei respective, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru depistarea persoanelor implicate. Mai exact, coletele au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.470 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 87.399 lei.

Întreaga cantitate a fost confiscată, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în  activitatea infracțională.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Sectorului Brodina au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competență. Astfel, în jurul orei 08.45, poliţiştii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, trei persoane, care se deplasau către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat s-a acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului, au fost descoperite mai multe colete, care au fost transportate la sediul instituției. În acestea se aflau 3.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  37.440  lei. Şi în acest caz ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor și documentarea întregii activități infracționale.

Publicat în:

Lasă un comentariu