Teodora Tomoiagă din Moisei, despre obiceiuri vechi și meșteșuguri din Maramureșul istoric - 2 ore în urmă
A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova - 2 ore în urmă
Mai multe unități de învățământ din Maramureș primesc bani pentru amenajarea grupurilor sanitare - 2 ore în urmă
L-ați văzut? Un minor de 17 ani a plecat de acasă și e de negăsit - 2 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți - 2 ore în urmă
Patru aparate de tip drug test vor fi achizițonate în Maramureș - 7 ore în urmă
PS Iustin a vizitat câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare - 7 ore în urmă
Elevii maramureșeni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională au fost premiați - 8 ore în urmă
Autoclava Magic Kukta de la butoaieinox.ro s-a bucurat de o atenție deosebită la Ziua Recoltei de la Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, vineri, 29 septembrie - în urmă
Situație disperată: 26 de bărbați ucraineni au trecut din Ucraina în România atât prin apa râului Tisa, cât și pe la frontiera alpină
În data de 19 martie, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, 811 persoane și 98 autoturisme. Din cele 811 de persoane, 649 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat la granița județului Maramureș cu Ucraina, în data de 18 martie, 26 cetățeni ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România, atât prin apa râului Tisa, cât și pe la frontiera alpină. Toți cetățenii ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
Pompierii maramureșeni au transportat 14 persoane cu autospeciala din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.
În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.
Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.900 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 28%. Sunt cazați în prezent 19 cetățeni ucraineni.