Share
Serile de film de la Groși s-au încheiat cu vizita polițiștilor; Ce sfaturi au primit copiii

Serile de film de la Groși s-au încheiat cu vizita polițiștilor; Ce sfaturi au primit copiii

Vara se apropie de final, clopoțelul parcă nu mai are răbdare să anunțe un nou început de an școlar. Taberele încet, încet își închid porțile. Dar în sufletele copiilor au rămas amintirile minunate.

„Însă nu putem încheia periplul polițiștilor prin tabere fără să amintim una dintre cele mai inedite la care au participat.
Parohia Ortodoxă Română Groși, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Gheorghe Lupan” din localitate au organizat și în acest an tradiționala tabără de pictură, însă într-o manieră inedită. Serile de tabără s-au încheiat cu filme alese pe sufletul copiilor.

În una din seri copiii i-au avut în mijlocul lor pe polițiștii Secției 1 Groși care au venit și ei pregătiți cu filmulețe sugestive pentru copii în vederea prevenirii unor comportamente disfuncționale.

Astfel copiii au vizionat filmulețe pe tema consumului de substanțe interzise și a pornografiei infantile. De asemenea, au ascultat recomandările polițiștilor pe aceste teme. Pe de o parte, le-au fost amintite consecințele, atât în plan fizic cât și psihic a consumului de substanțe, dar și din punct de vedere penal, iar pe de altă parte le-au fost prezentate riscurile la care se expun atunci când postează pe internet fotografii și cu precădere când dau curs propunerilor unor persoane cunoscute în mediul online de a le trimite fotografii” – transmite IPJ Maramureș.

Spre mulțumirea polițiștilor la serile de film au participat și părinți, astfel recomandările preventive au ajuns și la cei care sunt principalii responsabili de educația copiilor.

Polițiștii vă îndeamnă, dragi copii, să puneți în aplicare tot ceea ce ați învățat pentru binele și siguranța voastră!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

Lasă un comentariu