Share
Se continuă dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș la cele mai înalte standarde

Se continuă dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș la cele mai înalte standarde

Înființat în anul 2018, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș are rolul de a preveni accidentele montane și de a derula acțiuni de căutare-salvare în munți. Echipa acestui serviciu de elită al județului Maramureș reunește 10 salvatori montani angajați și 20 de voluntari.

Dacă până nu demult salvatorii montani maramureșeni își desfășurau activitatea fără a avea dotările minimale necesare, odată cu înființarea Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș autoritățile județene au răspuns solicitărilor și au finanțat achiziția de materiale necesare bunei desfășurări a misiunilor în care sunt angajați salvamontiștii maramureșeni.

La finalul anului trecut s-au alocat resurse pentru baza materială medicală a serviciului, fiind achiziționate defibrilatoare automate complexe, atele și saltele vacumatice, tărgi și KED-uri. Investițiile au continuat, în dotarea Salvamont Maramureș regăsindu-se astăzi și o dronă performantă utilizată în misiunile de căutare-salvare de zi și de noapte, un trepied pentru salvarea din zone cu acces dificil și cu adâncimi foarte mari, precum și trei UTV-uri care fac posibil accesul salvamontiștilor în zonele dificile, care implică condiții grele, atât pe timp de vară, cât și de iarnă.

De asemenea, în luna iulie a acestui an s-au alocat peste 550 de mii de lei Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș pentru dotarea cu două autoutilitare, care fac posibilă intervenția salvamontiștilor maramureșeni în zonele montane greu accesibile, dar și pentru continuarea reparațiilor la baza de salvare de la Mogoșa. Totodată, s-au alocat resurse pentru elaborarea unor studii necesare pentru construcția Bazei Salvamont Cavnic.

„Toate aceste dotări aduc activitatea Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș în spectrul normalității și constituie o gură de aer, dar și un real ajutor pentru salvamontiștii maramureșeni. Noi, salvatorii montani, avem un crez și anume acela că nu vom renunța niciodată, iar atunci când găsim susținere din partea autorităților locale putem să fim, într-adevăr, oriunde și oricând, mereu prezenți pentru siguranța maramureșenilor și a turiștilor care ne vizitează județul”, a arătat Dan Benga, managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu