Share
S-a lăsat cu sancțiuni: Un eveniment privat organizat în Cicârlău, la care a concertat Connect-R, a fost întrerupt de polițiștii maramureșeni (FOTO)

S-a lăsat cu sancțiuni: Un eveniment privat organizat în Cicârlău, la care a concertat Connect-R, a fost întrerupt de polițiștii maramureșeni (FOTO)

Un eveniment privat organizat în Cicârlău a fost întrerupt de polițiștii maramureșeni în seara de vineri, 12 martie. Invitat special a fost artistul Connect-R, care a susținut un concert.

Mai exact, în jurul orei 19.30, polițiștii din Tăuții-Măgherăuș au fost sesizați cu privire la faptul că la un restaurant din Cicârlău are loc un eveniment privat.

„La fața locului polițiștii au constatat faptul că la eveniment sunt prezente aproximativ 65 de persoane intr-un spațiu care are capacitatea de 500 de persoane. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 în valoare totală de 3.500 de lei”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș. Ca o explicație suplimentară, polițiștii maramureșeni au explicat faptul că au aplicat sancțiunile pentru organizarea evenimentului privat, acestea fiind interzise în toată țara, nu pentru numărul de persoane participante.

În fapt, evenimentul în cauză a fost ediția a treia a unui festival interetnic, intitulat „Ziua Frăției”. Conform organizatorilor, acesta și-a propus să susţină şi să promoveze cultura romilor, tradiţională sau modernă, ajutând la consolidarea stimei de sine etnice a cetăţenilor români de etnie romă şi la crearea unui dialog între cetăţenii români, indiferent de etnie. Invitat a fost Connect-R, întrucât artistul nu s-a sfiit să își declare apartenența la etnia romă, chiar dacă acest lucru i-a atras multe probleme. Artistul a recunoscut că s-a confruntat cu rasismul de-a lungul vieții.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu