Share
Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au „descins” la Școala Gimnazială Rozavlea

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au „descins” la Școala Gimnazială Rozavlea

Joi, 17 iunie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au „descins” la Școala Gimnazială Rozavlea, unde s-au întâlnit cu 86 de elevi din clasele primare și gimnaziale.

„Descinderea” s-a realizat într-un mod prietenos și apropiat de copii, scopul fiind prevenirea bullying-ului și cyberbullying-ului, a actelor de violență în școală, adevărate fenomene sociale în mediul școlar care din păcate iau din ce în ce mai multă amploare.

Polițiștii le-au explicat copiilor că bullying-ul și cyberbullying-ul nu sunt glume, ci sunt forme de hărțuire, iar hărțuirea este infracțiune. Copiii nu știu că pot răspunde penal pentru comportamentul de tip bullying, pentru că ei nu știu că prin acest comportament pot comite cinci infracțiuni, de la hărțuire, la amenințare, șantaj, lovire până la determinarea și înlesnirea sinuciderii.

De asemenea, polițiștii le-au povestit despre reguli, legi, drepturi și obligații. Copiii trebuie să respecte regulile și legile nu pentru că trebuie, ci pentru că înțeleg consecințele nefaste care survin încălcării acestora, consecințe care îi afectează nu doar pe cei din jur, ci și pe cei care le comit.

Regula de aur pe care fiecare copil sau cetățean trebuie să o respecte este: Libertatea MEA este până acolo unde nu încalcă libertatea TA – precizează polițiștii maramureșeni.

Publicat în:

Lasă un comentariu