Share
Polițiști – profesori: Împreună pentru siguranța de nota 10 a elevilor

Polițiști – profesori: Împreună pentru siguranța de nota 10 a elevilor

14 septembrie – prima zi de școală pentru elevi, prima activitate însemnată pentru polițiștii Biroului Siguranța Școlară Maramureș.

Debutul noului an școlar a constituit prilejul perfect ca reprezentanții Poliției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș să se întâlnească cu cei cu care urmează să aibă o amplă colaborare pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice – reprezentanții Inspectoratului Școlar Maramureș.

Misiunea de luni s-a concretizat în stabilirea acțiunilor ce urmează a fi desfășurate pentru dezvoltarea unei culturi de securitate în instituțiile de învățământ și implicit asigurarea unui mediu școlar protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității.

Scopul înființării Biroului Siguranță Școlară este acela de a forma comportamente și atitudini în spiritul respectării normelor de conviețuire socială, atât în școli cât și în afara acestora.

Polițiștii maramureșeni își propun ca prin dezvoltarea parteneriatului poliție – școală – comunitate în acest an să se eficientizeze procesul educațional antiinfracional și antivictimal.

„Polițiștii le doresc elevilor un an școlar cu rezultate excelente la învățătură, dar mai ales un an școlar în siguranță, reamintindu-le că doar împreună pot crea o lume mai bună! Este datoria polițiștilor să le fie alături, să le acorde sprijin, să găsească soluții astfel încât ei să se dezvolte în siguranță și armonie, este de datoria elevilor să introducă în orarul lor lecția siguranței!” – precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Publicat în:

Lasă un comentariu