Share
Pentru viață: Echipajele SMURD din cadrul ISU Maramureș au efectuat 591 de intervenţii în luna iulie

Pentru viață: Echipajele SMURD din cadrul ISU Maramureș au efectuat 591 de intervenţii în luna iulie

Pe parcursul lunii iulie, pompierii militari maramureșeni au efectuat 77 de intervenții. Din total, 36 au fost incendii, 19 – alte intervenții, 16 – alte situații de urgență, capitol ce include, printre altele, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, misiuni pirotehnice, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, 3 – asistența persoanelor, 2 – asistență medicală de urgență, 1- protecția mediului.

Din totalul incendiilor, 13 au fost la gospodăriile cetățenești. Dintre acestea, 5 au izbucnit din cauza instalațiilor electrice defecte, 3 – în urma trăznetelor sau a altor fenomene naturale, 2 – din cauza autoaprinderii sau a altor reacții chimice și câte 1- din cauza coșurilor de fum defecte sau necurățate, a unor operațiuni de sudură, respectiv a unor acțiuni intenționate.

În aceeași perioadă, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. Maramureș au efectuat 591 de intervenţii, cu o medie de circa 19 intervenții pe zi. Din total, cele mai multe, 567, au fost pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, 20 pentru asistenţa persoanelor și 4 pentru descarcerare. Restul acțiunilor au fost de tipuri diverse, de la misiuni de sprijin la deplasări fără intervenție. Pe parcursul misiunilor efectuate în luna iulie, echipajele S.M.U.R.D. au asistat 571 de persoane și au parcurs circa 21.300 de kilometri.

Lasă un comentariu