Share
Moment solmen la ISU Maramureș; 48 de tineri au rostit jurământul

Moment solmen la ISU Maramureș; 48 de tineri au rostit jurământul

Moment solemn pentru soldații și gradații profesioniști care au intrat de astăzi în rândul salvatorilor maramureșeni. Ei au depus jurământul de credință față de țară, în cadrul unei ceremonii condusă de lt.col. Pițiș Marian, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș. Festivitatea s-a desfășurat la sediul unității.

Cei 48 de tineri au rostit jurământul în fața reprezentanților instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. La ceremonie au fost prezente și rudele soldaților profesioniști, care și-au stăpânit cu greu emoțiile și i-au aplaudat din suflet, după defilarea ce a marcat finalul activității.

De astăzi, tinerii au dobândit statutul de militar și se află în serviciul cetățenilor și al comunității. Soldații profesioniști au parcurs modulul I al instruirii individuale, din cadrul Programului inițial de formare profesională din structurile serviciilor de urgență profesioniste și își vor desfășura activitatea în cadrul structurilor operative ale unității.

Comanda unității i-a felicitat pe noii colegi, care au ales să se dedice vocației nobile de pompier-salvator.

„Le urăm bun venit în rândul salvatorilor maramureșeni, putere de muncă și succes în activitate!” – transmit reprezentanții ISU Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu