Share
Mii de țigări de contrabandă confiscate în Teceu Mic și Valea Vișeului

Mii de țigări de contrabandă confiscate în Teceu Mic și Valea Vișeului

În data de 14 septembrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.20, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Teceu Mic două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Aceștia au acționat imediat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite 25 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.250 pachete cu țigări, în valoare de peste 201.800 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, pe timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au descoperit la aproximativ 200 de metri față de linia de frontieră, pe direcția localității Valea Vișeului, 3 colete cu țigări din contrabandă.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar coletele cu țigări au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.250 pachete țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 26.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Publicat în:

Lasă un comentariu