Share
Intervenții Salvamont Maramureș: Vârstnică salvată în zona Vișeu. Mașină căzută în albie, în Bârsana (FOTO)

Intervenții Salvamont Maramureș: Vârstnică salvată în zona Vișeu. Mașină căzută în albie, în Bârsana (FOTO)

Ziua de marți, 29 decembrie, a adus noi intervenții ale salvatorilor montani maramureșeni.

În jurul orei 09.30, în zona Vișeu, Valea Poieniței, salvamontiștii au fost chemați să salveze o femeie în vârstă de 70 de ani. Acesta a suferit un traumatism la nivelul piciorului și se afla în imposibilitatea de a se deplasa.

La persoana accidentată a plecat echipajul Salvamont Maramureș, formația Vișeu, care va face joncțiunea cu EPA Viseu pentru a urca în zona menționată, zona fiind cu acces dificil. Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Accidentatei i-a fost acordat primul ajutor, iar ulterior a fost transportată și predată echipajului de pe ambulanță, care a preluat-o și s-a deplasat la unitatea medicala pentru investigații mai ample. Excelentă, ca de fiecare dată, colaborarea între echipele Salvamont și EPA SMURD Maramures.

Un alt apel a venit prin 112, în jurul orei 12.00. Astfel, a fost anunțat un accident în care a fost implicat un autoturism în zona Bârsana, Maramureș. Autoturismul a cazut în albia râului. S-au înregistrat trei victime rănite, dar conștiente, pe malul extrem de abrupt al râului și care din cauza reliefului extrem de accidentat necesită o extracție cu tehnică si echipamente speciale. Două echipaje de prim raspuns ale SPJ Salvamont Maramureș s-au deplasat în zona menționată.

Echipajele Salvamont au ajuns la fața locului și au constatat că persoanele rănite în urma accidentului rutier au reușit să iasă la drum, fiind preluate de ambulanțele trimise, fiind transportate la unitatea medicală pentru investigații. Se pare că rănile suferite erau minore, cei implicați în accident să scape cu viață. Misiunea s-a încheiat. Cele două echipaje de prim răspuns ale SPJ Salvamont Maramureș, formațiile Cavnic și Vișeu se retrag la bazele Salvamont.

 

 

 

Reprezentanții IPJ Maramureș au explicat și care sunt primele concluzii în ceea ce privește accidentul rutier de astăzi, 29 decembrie.

„Azi, în jurul orei 11:45, polițiștii au fost sesizați că la ieșire din comuna Strâmtura, înspre Bârsana, s-a produs un acccident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Verificările efectuate de polițiști la fața locului au relevat că un bărbat de 46 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de mers într-o curbă deosebit de periculoasă, a părăsit partea carosabilă, a pătruns pe contrasens și a plonjat în albia râului Iza. În urma accidentului o pasageră a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital pentru investigații medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest stabilindu-se că nu se afla sub influența alcoolului. Cercetările continuă”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

C.Ț.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu