Share
Incendii în Borșa și Câmpulung la Tisa; Focul a produs pagube însemnate

Incendii în Borșa și Câmpulung la Tisa; Focul a produs pagube însemnate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au intervenit pentru lichidarea a două incendii.

Mai exact, garda de Intervenție Borșa a lichidat un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe. În urma incendiului pagubele au fost minime. Al doilea incendiu a avut loc în localitatea Câmpulung la Tisa, la o casă de locuit. Pentru lichidarea incendiului, pompierii militari sigheteni au intervenit alături de pompierii voluntari din localitate. În urma incendiului au ars circa 60 de metri pătrați de acoperiș din lemn, învelit cu tablă, o magazie de lemne, un autoturism și diverse electrocasnice.

În cazul incendiului de la Borșa, cauza probabilă a fost coșul de fum. Pe această cale, pompierii maramureșeni le reamintesc cetățenilor câteva măsuri de prevenire ce trebuie respectate pentru a evita producerea incendiilor din cauza coșurilor de fum defecte sau necurățate:
– înainte de a fi utilizate coșurile de fum trebuie verificate și curățate;
– verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, se efectuează numai de către persoane specializate;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum trebuie să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei, ce pot fi surse de aprindere.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu