Share
În Târgul Auto Baia Mare: 15 câini de rasă puși spre vânzare; Deținătorii nu au putut prezenta actele de proveniență ale exemplarelor canine

În Târgul Auto Baia Mare: 15 câini de rasă puși spre vânzare; Deținătorii nu au putut prezenta actele de proveniență ale exemplarelor canine

Ieri, 28 august, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat o acțiune în localitatea Satu Nou de Jos pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în domeniul protecției animalelor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.200 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat de 62 de ani, din Berchez, și o femeie de 44 de ani, din județul Satu Mare, care ar fi avut asupra lor 15 exemplare canine din rasa “Bichon” și  “Ciobănesc German”, cu vârste de aproximativ 4-5 săptămâni, despre care exista suspiciunea că au fost puși spre vânzare. De asemenea, aceștia nu au putut prezenta actele de proveniență ale exemplarelor canine deținute.

Având în vedere cele constatate, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață în vederea comercializării,  faptă prev. de art. 25 alin. 1 lit. b din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu