Share
În contextul pandemiei, în Maramureș: Amenzi în valoare de 44.000 de lei în ultimele 24 de ore

În contextul pandemiei, în Maramureș: Amenzi în valoare de 44.000 de lei în ultimele 24 de ore

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Ieri, 03 aprilie, au fost desfășurate 11 acțiuni punctuale, pe raza județului Maramureş, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de Covid-19.

Astfel, peste 190 de polițiști maramureșeni în colaborare cu jandarmi, polițiști de frontieră,  polițiști locali și reprezentanți ai I.S.U. Satu Mare au acționat pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiunile vizând, în special, verificări la obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În acest context, au fost verificate 93 de societăți comerciale, 320 de obiective și locații de interes, 78 de mijloace de transport, din care 16 de mijloace de transport public în comun şi cinci operatori autorizați /transportatori.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale astfel:

  • opt sancţiuni a fost aplicată persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie;
  • 68 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
  • cinci sancţiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 44.000 de lei.

„Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Polițiștii, jandarmii și celelalte instituții cu atribuții în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul SARS – COV 2.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii.

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă.

Vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19” – transmit reprezentanții IPJ Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu